Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa dla wszystkich miłośników krewetek.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 157
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 157
Składniki
Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą, obieramy ze skorupki. Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki. Mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy uzyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do gotowych krewetek w sosie na patelni. Najlepiej jeśli trochę zastygnie. Potem posypujemy posiekanym koperkiem.