Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki w kremowym sosie

Przepis dnia 2013-05-26
Krewetki w kremowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 327

Dodano:

Odsłon: 2594

Pyszna potrawa dla wszystkich miłośników krewetek.

Składniki

  • paczka krewetek tygrysich (świeże albo mrożone)
  • 2 opakowania serka topionego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebulka
  • szklanka bulionu drobiowego
  • paczka makaronu (dowolny) ja użyłam muszli
  • koperek
  • olej/oliwa do smażenia
  • sól pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą, obieramy ze skorupki.
    Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.

  2. Pod koniec gotowania dodajemy serki. Mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy uzyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy i dodajemy do gotowych krewetek w sosie na patelni. Najlepiej jeśli trochę zastygnie.

    Potem posypujemy posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń