Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa dla wszystkich miłośników krewetek.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6718
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 217
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 407
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6718
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 217
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 407
Składniki
Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą, obieramy ze skorupki. Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki. Mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy uzyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do gotowych krewetek w sosie na patelni. Najlepiej jeśli trochę zastygnie. Potem posypujemy posiekanym koperkiem.