Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5319
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5319
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Składniki
Królika myjemy i dzielimy na porcje solimy i nacieramy przeciśniętym prze praskę czosnkiem czosnku w/g uznania i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
Po wyjęciu królika z lodówki pozostawiamy mięso aż dojdzie do temperatury otoczenia Każdą część obsmażamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu ( ja używam masła klarowanego) do rumianego koloru chodzi o pozamykanie por aby mięso było aromatyczne
Królika przekładamy do brytfanny i wlewamy pozostały tłuszcz na patelni przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 1,5 godziny po tym czasie wyjmujemy mięso i podajemy ja podaję z kluskami śląskimi i szparagami ewentualnie z buraczkami ale pozostawiam to do waszego uznania ponieważ królik smakuje w każdym otoczeniu