Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3146
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 185
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6662
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 107
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3146
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 185
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6662
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 107
Składniki
Królika myjemy i dzielimy na porcje solimy i nacieramy przeciśniętym prze praskę czosnkiem czosnku w/g uznania i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
Po wyjęciu królika z lodówki pozostawiamy mięso aż dojdzie do temperatury otoczenia Każdą część obsmażamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu ( ja używam masła klarowanego) do rumianego koloru chodzi o pozamykanie por aby mięso było aromatyczne
Królika przekładamy do brytfanny i wlewamy pozostały tłuszcz na patelni przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 1,5 godziny po tym czasie wyjmujemy mięso i podajemy ja podaję z kluskami śląskimi i szparagami ewentualnie z buraczkami ale pozostawiam to do waszego uznania ponieważ królik smakuje w każdym otoczeniu