Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mowa o lososiu swiezym i wedzonym, ten pierwszy delikatny w smaku a wedzony dodaje potrawie charakteru,pamietajcie by do przesisow wybierac produkty jakosciowe, swieze, i jak ja w tym przypadku szpinak bio, swiezy kupiony na straganie z produktami biologicznymi, Ciasto francuskie rowniez z maki i masla biologicznego, Jesli tylko mamy okazje wybieramy takie produkty nie oszczedzamy natomiast na dodawaniu dobrych rzeczy, czyli bez glutenu bez masla jajek itp ale za to dobra jakosc, i tutaj wygrywamy na zdrowiu i samopoczuciu, konsumujac smaczne potrawy czujemy sie duzo lepiej psychicznie a jakosciowe posilki daja zdrowie fizyczne, naturalnie.Nie wzbraniajmy naszem organizmowi dostepu do wszystkich smacznych skladnikow ale pamientajmy o umiarze, nie umiar w w kreowaniu potraw ale w ich konsumowaniu, jadzmy ze smakiem do syta, ale i tu jest limit, wiec nie nalezy go przekraczac, samo rozkoszowanie sie aperitifem, przystawka, daniem glownym i pysznym deserem nawet w malych ilosciach ale globalnie nasyca nas zupelnie fizycznie i mentalnie!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
Szpinak siekamy i obgotowujemy z kilkoma lyzkami wody i sola, jego objetosc sie zmniejszy pod wplywem goraca, przyprawiamy pieprze i czosnkiem Odsaczamy dobrze,
Na rozrolowane ciasto rozsmarowujemy kremowke ukladamy swiezego lososia a na to szpinak, ostatnia warstwa to losos wedzony,
Zawijamy ciasto w forme kulebiaka, smarujemy zoltkiem, pieczemy w temp.180° Przez 40 min.