Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulebiak z dwoma lososiami i szpinakiem

Kulebiak z dwoma lososiami i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 2360

Mowa o lososiu swiezym i wedzonym, ten pierwszy delikatny w smaku a wedzony dodaje potrawie charakteru,pamietajcie by do przesisow wybierac produkty jakosciowe, swieze, i jak ja w tym przypadku szpinak bio, swiezy kupiony na straganie z produktami biologicznymi, Ciasto francuskie rowniez z maki i masla biologicznego, Jesli tylko mamy okazje wybieramy takie produkty nie oszczedzamy natomiast na dodawaniu dobrych rzeczy, czyli bez glutenu bez masla jajek itp ale za to dobra jakosc, i tutaj wygrywamy na zdrowiu i samopoczuciu, konsumujac smaczne potrawy czujemy sie duzo lepiej psychicznie a jakosciowe posilki daja zdrowie fizyczne, naturalnie.Nie wzbraniajmy naszem organizmowi dostepu do wszystkich smacznych skladnikow ale pamientajmy o umiarze, nie umiar w w kreowaniu potraw ale w ich konsumowaniu, jadzmy ze smakiem do syta, ale i tu jest limit, wiec nie nalezy go przekraczac, samo rozkoszowanie sie aperitifem, przystawka, daniem glownym i pysznym deserem nawet w malych ilosciach ale globalnie nasyca nas zupelnie fizycznie i mentalnie!

Składniki

  • 200 g lososia swiezego
  • 100 g lososoa wedzonego
  • 100 ml kremowki gestej
  • 1 plat ogragly lub kwadratowy ciasta francuskiego na masle
  • Szpinak
5-6 os. 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak siekamy i obgotowujemy z kilkoma lyzkami wody i sola, jego objetosc sie zmniejszy pod wplywem goraca, przyprawiamy pieprze i czosnkiem
    Odsaczamy dobrze,

  2. Na rozrolowane ciasto rozsmarowujemy kremowke ukladamy swiezego lososia a na to szpinak, ostatnia warstwa to losos wedzony,

  3. Zawijamy ciasto w forme kulebiaka, smarujemy zoltkiem, pieczemy w temp.180° Przez 40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń