Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie jednogarnkowe. Można podawać z ryżem lub pieczywem. Polecam przygotować je na kilka godzin przed podaniem ( najlepiej dzień wcześniej ), wtedy smaki sie przegryzą...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Polecam wykorzystać głębokie patelnie z pokrywkami, ale może też być garnek. Cebule pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać curry i smażyć ok 2 minut. Wrzucić do tego pokrojone w kostke ( nie za drobno) piersi i usmażyć ( kilka minut, żeby kurczak zrobił się biały). Wlać do tego wodę, wrzucić kostkę rosołową, dodać przecier pomidorowy i liście laurowe. Dusić wszystko razem ok 50 min pod przykryciem. Przyprawić solą i chilli lub pieprzem. Na koniec wlać śmietane i wymieszać. Zaznaczam, że cebula całkowicie się rozgotuje i tak naprawdę nie czuć jej tak bardzo w tym daniu, więc jak ktoś nie przepada za cebulą to proszę się nie wystraszyć jej ilością, naprawdę jej nie czuć. Można również wykorzystać inne części kurczaka tylko, że bez skóry! Polecam naprawdę pychota....