Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie jednogarnkowe. Można podawać z ryżem lub pieczywem. Polecam przygotować je na kilka godzin przed podaniem ( najlepiej dzień wcześniej ), wtedy smaki sie przegryzą...
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Polecam wykorzystać głębokie patelnie z pokrywkami, ale może też być garnek. Cebule pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać curry i smażyć ok 2 minut. Wrzucić do tego pokrojone w kostke ( nie za drobno) piersi i usmażyć ( kilka minut, żeby kurczak zrobił się biały). Wlać do tego wodę, wrzucić kostkę rosołową, dodać przecier pomidorowy i liście laurowe. Dusić wszystko razem ok 50 min pod przykryciem. Przyprawić solą i chilli lub pieprzem. Na koniec wlać śmietane i wymieszać. Zaznaczam, że cebula całkowicie się rozgotuje i tak naprawdę nie czuć jej tak bardzo w tym daniu, więc jak ktoś nie przepada za cebulą to proszę się nie wystraszyć jej ilością, naprawdę jej nie czuć. Można również wykorzystać inne części kurczaka tylko, że bez skóry! Polecam naprawdę pychota....