Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie jednogarnkowe. Można podawać z ryżem lub pieczywem. Polecam przygotować je na kilka godzin przed podaniem ( najlepiej dzień wcześniej ), wtedy smaki sie przegryzą...
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Składniki
Polecam wykorzystać głębokie patelnie z pokrywkami, ale może też być garnek. Cebule pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać curry i smażyć ok 2 minut. Wrzucić do tego pokrojone w kostke ( nie za drobno) piersi i usmażyć ( kilka minut, żeby kurczak zrobił się biały). Wlać do tego wodę, wrzucić kostkę rosołową, dodać przecier pomidorowy i liście laurowe. Dusić wszystko razem ok 50 min pod przykryciem. Przyprawić solą i chilli lub pieprzem. Na koniec wlać śmietane i wymieszać. Zaznaczam, że cebula całkowicie się rozgotuje i tak naprawdę nie czuć jej tak bardzo w tym daniu, więc jak ktoś nie przepada za cebulą to proszę się nie wystraszyć jej ilością, naprawdę jej nie czuć. Można również wykorzystać inne części kurczaka tylko, że bez skóry! Polecam naprawdę pychota....