Szybki przepis na efektowne i smaczne danie. Smacznego!
Kurczak curry po mojemu
Składniki
- Pierś z kurczaka 250 g
- Por 125 g
- Marchewka 100 g
- Papryka czerwona 200 g
- Olej 1 łyżka
- Makaron chiński (1,5 zupki)
- sos: woda 200 ml
- śmietana 12% 100 ml
- czosnek wyciśnięty 1 ząbek
- Cebula próżona ewentualnie suszona
- seler starty 1 łyżka stołowa
- curry, kurkuma
Składniki
- Pierś z kurczaka 250 g
- Por 125 g
- Marchewka 100 g
- Papryka czerwona 200 g
- Olej 1 łyżka
- Makaron chiński (1,5 zupki)
- sos: woda 200 ml
- śmietana 12% 100 ml
- czosnek wyciśnięty 1 ząbek
- Cebula próżona ewentualnie suszona
- seler starty 1 łyżka stołowa
- curry, kurkuma

Etapy przygotowania
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojone w kostkę mięso ok. 3 minut dodać sól i pieprz do smaku. Wszystkie warzywa pokroić w słupki, por w talarki i dodać do mięsa. Smażyć kolejne 3 minuty. Z podanych składników przygotować sos. Wlać do mięsa i warzyw czekać aż się zagotuje i gotować jeszcze 5 minut. Dodać pokruszony makaron. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4786
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 101
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4786
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 101



Składniki
- Pierś z kurczaka 250 g
- Por 125 g
- Marchewka 100 g
- Papryka czerwona 200 g
- Olej 1 łyżka
- Makaron chiński (1,5 zupki)
- sos: woda 200 ml
- śmietana 12% 100 ml
- czosnek wyciśnięty 1 ząbek
- Cebula próżona ewentualnie suszona
- seler starty 1 łyżka stołowa
- curry, kurkuma
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojone w kostkę mięso ok. 3 minut dodać sól i pieprz do smaku. Wszystkie warzywa pokroić w słupki, por w talarki i dodać do mięsa. Smażyć kolejne 3 minuty. Z podanych składników przygotować sos. Wlać do mięsa i warzyw czekać aż się zagotuje i gotować jeszcze 5 minut. Dodać pokruszony makaron. Smacznego!