Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak faszerowany"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
Bułkę namocz w mleku, poczekaj, aż nasiąknie, po czym dokładnie ją odciśnij.
Cebulę, czosnek i imbir posiekaj, boczek pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Najpierw podsmaż boczek, a następnie zeszklij przygotowane warzywa.
wystudź, połącz z odciśniętą, rozdrobnioną bułką. Dodaj kolejno: posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszaj.
Kurczaka umyj, natnij i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij starannie wykałaczkami, natrzyj szczyptą soli oraz vegetą i polej olejem.
Tak przygotowane mięso umieść w brytfance i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 220°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 390 kcalŹródło: Kurier TV