Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak faszerowany"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Bułkę namocz w mleku, poczekaj, aż nasiąknie, po czym dokładnie ją odciśnij.
Cebulę, czosnek i imbir posiekaj, boczek pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Najpierw podsmaż boczek, a następnie zeszklij przygotowane warzywa.
wystudź, połącz z odciśniętą, rozdrobnioną bułką. Dodaj kolejno: posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszaj.
Kurczaka umyj, natnij i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij starannie wykałaczkami, natrzyj szczyptą soli oraz vegetą i polej olejem.
Tak przygotowane mięso umieść w brytfance i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 220°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 390 kcalŹródło: Kurier TV