Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie, pysznie i zdrowo.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w ziołach z tymiankiem, słodką papryką i łyżką oliwy. Ostawiamy na jakiś czas do lodówki. Nie solimy.
Brokuły dzielimy na różyczki i delikatnie podgotowujemy w osolonej wodzie. Cukinie i pieczarki kroimy w paski. Podsmażamy warzywa na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy delikatnie zmiekną dodajemy zamarynowanego wcześniej kurczaka i smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy brokuł i suszone pomidory. Całość solimy i pieprzymy do smaku.
Makaron tagiatelle gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie aldente. Odcedzamy i dodajemy dwie łyżeczki pesto. Danie możemy podawać ze świeżym ogórkiem. SMACZNEGO !