Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie, pysznie i zdrowo.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 49
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 49
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 180
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w ziołach z tymiankiem, słodką papryką i łyżką oliwy. Ostawiamy na jakiś czas do lodówki. Nie solimy.
Brokuły dzielimy na różyczki i delikatnie podgotowujemy w osolonej wodzie. Cukinie i pieczarki kroimy w paski. Podsmażamy warzywa na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy delikatnie zmiekną dodajemy zamarynowanego wcześniej kurczaka i smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy brokuł i suszone pomidory. Całość solimy i pieprzymy do smaku.
Makaron tagiatelle gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie aldente. Odcedzamy i dodajemy dwie łyżeczki pesto. Danie możemy podawać ze świeżym ogórkiem. SMACZNEGO !