Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatny, po prostu pyszny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, posolić, dodać pieprzu i skropić dobrze sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki co najmniej na pół godziny. Oczyścić warzywa i pieczarki.
Cukinię, pieczarki oraz por pokroić w plasterki, paprykę - w paseczki.
Rozgrzać tłuszcz i smażyć mięso, aż będzie rumiane. Następnie dodać wszystkie warzywa + pieczarki. Smażyć kilka minut mieszając, aby się nie przypaliło. Wlać bulin, dodać zioła prowansalskie i dusić ok. 15 minut.
Śmietanę rozrobić z mąką i dodać do potrawy. Wymieszać, zagotować i skosztować - ewentualnie doprawić. Można posypać jeszcze jakąś zieleniną - wg uznania.
Najlepiej smakuje z ryżem.