Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatny, po prostu pyszny.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, posolić, dodać pieprzu i skropić dobrze sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki co najmniej na pół godziny. Oczyścić warzywa i pieczarki.
Cukinię, pieczarki oraz por pokroić w plasterki, paprykę - w paseczki.
Rozgrzać tłuszcz i smażyć mięso, aż będzie rumiane. Następnie dodać wszystkie warzywa + pieczarki. Smażyć kilka minut mieszając, aby się nie przypaliło. Wlać bulin, dodać zioła prowansalskie i dusić ok. 15 minut.
Śmietanę rozrobić z mąką i dodać do potrawy. Wymieszać, zagotować i skosztować - ewentualnie doprawić. Można posypać jeszcze jakąś zieleniną - wg uznania.
Najlepiej smakuje z ryżem.