Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11204
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5205
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11204
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5205
Składniki
Pora pokroić w ok 0,5 cm półplastry, kurczaka w średnią kostkę, a pieczarki w plasterki. Wszystkie składniki wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Przesmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki stracą swoją objętość dodać wodę i trochę soli. Chwilę dusić.
Dodać pomidory z puszki, pokrojoną w półplastry cukinię oraz śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią. Można dodać gałązkę świeżego rozmarynu. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok pół godziny. Pod koniec duszenia dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Danie można podawać zarówno z ryżem jak i ziemniakami, mi jednak smakuje najbardziej jako dodatek do placków ziemniaczanych.