Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Pora pokroić w ok 0,5 cm półplastry, kurczaka w średnią kostkę, a pieczarki w plasterki. Wszystkie składniki wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Przesmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki stracą swoją objętość dodać wodę i trochę soli. Chwilę dusić.
Dodać pomidory z puszki, pokrojoną w półplastry cukinię oraz śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią. Można dodać gałązkę świeżego rozmarynu. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok pół godziny. Pod koniec duszenia dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Danie można podawać zarówno z ryżem jak i ziemniakami, mi jednak smakuje najbardziej jako dodatek do placków ziemniaczanych.