Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 258
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 258
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Pora pokroić w ok 0,5 cm półplastry, kurczaka w średnią kostkę, a pieczarki w plasterki. Wszystkie składniki wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Przesmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki stracą swoją objętość dodać wodę i trochę soli. Chwilę dusić.
Dodać pomidory z puszki, pokrojoną w półplastry cukinię oraz śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią. Można dodać gałązkę świeżego rozmarynu. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok pół godziny. Pod koniec duszenia dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Danie można podawać zarówno z ryżem jak i ziemniakami, mi jednak smakuje najbardziej jako dodatek do placków ziemniaczanych.