Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwadraciki z ciasta francuskiego"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na niej ciasto pokrojone na kwadraty.
Posmaruj każdy kawałek pesto. Na każdym połóż też trochę pokrojonej szynki, po plasterku pomidora, pokrojone oliwki i trochę posiekanego czosnku. Skrop oliwą z oliwek, oprósz przyprawami.
Kwadraciki piecz ok. 25-35 min, aż się pięknie zezłocą. Gotowe podaj udekorowane listkami bazylii, na ciepło lub na zimno – jak lubisz!
Kwadraciki z francuskiego ciasta możesz przyrządzić również w wersji z ulubionym serem (np. mozzarellą, pleśniowym lub tartym żółtym). Nałóż na wierzch i zapiecz.Źródło: Świat kobiety