Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka wersja lasagne dla wielbicieli cukinii
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 80
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 169
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 742
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 80
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 169
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 742
Składniki
Cukinię obrać ze skórki,zetrzeć ręcznie lub robotem na tarce o grubych oczkach. Solidnie posolić i posypać czarnym pieprzem, wymieszać.
W misce rozdrabniać widelcem biały ser, przerzucić do miski z cukinią, wymieszać.
Śmietanę posłodzić do smaku, wbić 1-2 jajka, wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Na dno prostokątnego żaroodpornego naczynia wyłożyć łyżkę masła lub innego tłuszczu. Układać warstwami makaron lasagne i masę cukiniowo - serową do wyczerpania składników, kończąc makaronem. Na wierch wylać śmietanę.
Wstawić pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do ok 180-200 st C. Piec ok 30 min. Sprawdzać patyczkiem, czy ciasto jest już miękkie. Na koniec odkryć półmisek i pozostawić na ok 10-15 min do ścięcia się śmietany. Smacznego