Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia panzanella"
Przepis dnia
Jagody, maliny, kiwi i nutka pomarańczy to najbardziej kuszące składniki tego...
Odsłon: 7267
Tak, tak wiem - znowu czerwona cebula i rzodkiewka, ale nic na to nie poradzę...
Odsłon: 1662
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 111
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 158
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 111
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 158
Składniki
Stopień trudności: dla początkujących. Liczba porcji: 4. Czas przygotowania: 15 minut.
Pomidory i brzoskwinie umyj, pokrój na 2-centymetrowe cząstki, posól i wyłóż na sito nad miską.
Pieczywo podziel na nieregularne kawałki. Skrop łyżką oliwy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Delikatnie podpiecz.
Czosnek drobno posiekaj, rozetrzyj końcem noża na pastę. Wymieszaj z octem, oliwą i sokiem, który odciekł z pomidorów.
Połowę opieczonego pieczywa namocz w powstałej mieszance razem z porwaną bazylią.
Dodaj pomidory i brzoskwinie. Dopraw pieprzem i delikatnie wymieszaj.
Podziel na porcje, posyp pozostałymi grzankami i kawałkami porwanej mozzarelli.Źródło: Pani
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 38
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 74