Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia panzanella"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 164
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 460
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2817
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 164
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 460
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2817
Składniki
Stopień trudności: dla początkujących. Liczba porcji: 4. Czas przygotowania: 15 minut.
Pomidory i brzoskwinie umyj, pokrój na 2-centymetrowe cząstki, posól i wyłóż na sito nad miską.
Pieczywo podziel na nieregularne kawałki. Skrop łyżką oliwy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Delikatnie podpiecz.
Czosnek drobno posiekaj, rozetrzyj końcem noża na pastę. Wymieszaj z octem, oliwą i sokiem, który odciekł z pomidorów.
Połowę opieczonego pieczywa namocz w powstałej mieszance razem z porwaną bazylią.
Dodaj pomidory i brzoskwinie. Dopraw pieprzem i delikatnie wymieszaj.
Podziel na porcje, posyp pozostałymi grzankami i kawałkami porwanej mozzarelli.Źródło: Pani