Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Letnia panzanella"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4950
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44887
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 503
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4950
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44887
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 503
Składniki
Stopień trudności: dla początkujących. Liczba porcji: 4. Czas przygotowania: 15 minut.
Pomidory i brzoskwinie umyj, pokrój na 2-centymetrowe cząstki, posól i wyłóż na sito nad miską.
Pieczywo podziel na nieregularne kawałki. Skrop łyżką oliwy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Delikatnie podpiecz.
Czosnek drobno posiekaj, rozetrzyj końcem noża na pastę. Wymieszaj z octem, oliwą i sokiem, który odciekł z pomidorów.
Połowę opieczonego pieczywa namocz w powstałej mieszance razem z porwaną bazylią.
Dodaj pomidory i brzoskwinie. Dopraw pieprzem i delikatnie wymieszaj.
Podziel na porcje, posyp pozostałymi grzankami i kawałkami porwanej mozzarelli.Źródło: Pani