Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w pełni więc cała reszta na talerzu z własnego ogródka lub w przypadku grzybków w własnych weków.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
Z mięsa okrawam kawałki które mniej mi się podobają i zamrażam. Wymieszane z innymi "ścinkami" tworzą idealne mięso mielone na spaghetti, kotlety mielone czy gołąbki.
Łopatkę pokroiłem, przyprawiłem solą, pieprzem, papryką słodką i tymiankiem. Na patelni zeszkliłem cebulkę i na to wrzuciłem łopatkę. Gdy mięso się przyrumieniło, zalałem je wodą, dosypałem odrobinę kurkumy (na cholesterol) i dusiłem do miękkości.
Przed podaniem zaprawiłem mąką (im ciemniejsza tym zdrowsza). Ja w trakcie gotowania lubię także dorzucić do sosu otrębów - niewyczuwalne a zdrowe. Surówki - sezonowo, a zimą słoikowo. Smacznego!