Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w pesto, z sałatą, granatem i sosem pomarańczowym"
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
Umyj łososia, podziel na cztery porcje. Posyp solą i pieprzem, posmaruj pesto. Owiń w papier do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C około 10 minut.
Obierz jedną pomarańczę ze skóry i błonek. Podziel na małe fileciki. Z drugiej wyciśnij sok. Połącz z miodem, oliwą i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
Umyj sałatę, osusz, dodaj ziarna granatu, skrop sosem.
Wyłóż na sałatę upieczonego łososia. Posyp wiórkami koziego sera i podprażonymi orzechami. Dodaj po kilka filecików pomarańczy.Źródło: Olivia