Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z patelni

Łosoś z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 767

Danie super szybkie, super łatwe i nie wymagające żadnych specjalnych zdolności kulinarnych.

Składniki

  • łosoś
  • ryż
  • oliwa
  • masło
  • sól, pieprz ziołowy
  • Rozmaryn
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym i odstawiamy.
    Nastawiamy ryż.

  2. 10 minut przed tym jak ryż będzie gotowy przygotowujemy łososia. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i wkładamy łososia skórą do dołu. Na wierzchu łososia kładziemy trochę masła i gałązkę rozmarynu (ewentualnie suszony rozmaryn), przykrywamy pokrywką i smażymy kilka do kilkunastu minut (zależnie od grubości płata ryby).

  3. Gdy wszystko będzie gotowe podajemy z sałatką z zielonej sałaty.
    Smakuje wyśmienicie :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 grudnia 2017 Uwielbiam wszystkie ryby, a ta jeszcze w takim anturażu, to przepyszności :D Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń