Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie super szybkie, super łatwe i nie wymagające żadnych specjalnych zdolności kulinarnych.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1368
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 314
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1368
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 314
Składniki
Łososia myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym i odstawiamy. Nastawiamy ryż.
10 minut przed tym jak ryż będzie gotowy przygotowujemy łososia. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i wkładamy łososia skórą do dołu. Na wierzchu łososia kładziemy trochę masła i gałązkę rozmarynu (ewentualnie suszony rozmaryn), przykrywamy pokrywką i smażymy kilka do kilkunastu minut (zależnie od grubości płata ryby).
Gdy wszystko będzie gotowe podajemy z sałatką z zielonej sałaty. Smakuje wyśmienicie :)