Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam również na bloga
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Grzyby mun, zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min, następnie gotować je przez 10 min. Kurczaka pokroić na paseczki. Na rozgrzane oleje wrzucić pastę imbirową, podsmażyć jakieś pół minuty, dodać cebulę i podsmażać ok 2 min., cały czas mieszając. Dorzucić kurczaka i usmażyć na złoto, następnie dodać grzyby mun oraz wino i dusić wszystko razem przez 1h. Po upływie tego czasu dodać sos sojowo - grzybowy oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Makaron chow mein przygotować według przepisu na opakowaniu, dorzucić do grzybów i kurczaka, wymieszać. Gotowe:)