Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam również na bloga
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 20
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 20
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Składniki
Grzyby mun, zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min, następnie gotować je przez 10 min. Kurczaka pokroić na paseczki. Na rozgrzane oleje wrzucić pastę imbirową, podsmażyć jakieś pół minuty, dodać cebulę i podsmażać ok 2 min., cały czas mieszając. Dorzucić kurczaka i usmażyć na złoto, następnie dodać grzyby mun oraz wino i dusić wszystko razem przez 1h. Po upływie tego czasu dodać sos sojowo - grzybowy oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Makaron chow mein przygotować według przepisu na opakowaniu, dorzucić do grzybów i kurczaka, wymieszać. Gotowe:)