Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron szpinakowy

Makaron szpinakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 17

Sprawdzony przepis na "Makaron szpinakowy"

Składniki

  • pół op. makaronu rurki
  • 7 dag szpinaku
  • czerwona cebula
  • 2 pomidory
  • 10 dag wędzonego żółtego sera
  • pół marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • natka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron szpinakowy

Przygotowanie

  1. czas przygotowania 20 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,60 zł

  2. Przepis przysłała Magdalena Stabryła z Hoczewa

  3. Szpinak oczyść. Cebulę pokrój w drobną kostkę, pomidory na kawałki, a marchewkę i żółty ser w słupki. Kilka gałązek natki posiekaj. Czosnek posiekaj, wymieszaj z jogurtem, przypraw.

  4. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Ułóż na nim warzywa i ser, polej sosem czosnkowym, posyp natką. Skrop oliwą.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!