Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie na obiad lub ciepłą kolacje ,
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10711
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10711
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Na patelni rozgrzej olej , cebule obierz pokrój w kostkę i wrzuć na patelnie chwile podsmaż , dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek .
Cukinie myjemy , osuszamy i kroimy na pół plasterki , dodajemy na patelnie i podsmażamy około 5 minut. Całość doprawiamy do smaku , dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i mieszamy ze śmietaną. Chwilę gotujemy .
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ugotowany makaron dodajemy do sosu mieszamy , posypujemy startym serem i pietruszką .