Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i latwe w przygotowaniu,smaczne,zawsze sie udaje,malo skladnikow,sycace i aromatyczne.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 212
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 113
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 237
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2196
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 95
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 212
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 113
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 237
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2196
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 95
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 71
Składniki
Ugotowac makaron w osolonej wodzie(aldente),odcedzić.W międzyczasie przygotować resztę składników: Pieczarki umyć i pokroić, również osuszyć. Krewetki całkowicie rozmrozić, umyć,osuszyc i posolić. Świeże krewetki umyć i posolić. Na sucha patelnię włożyć pieczarki i chwilę podgrzewać, odparowując resztę wilgoci. Wlać 2 łyżki oliwy i smażyć pieczarki krociutko,od czasu do czasu mieszając, aż będą lekko zrumienione,pod koniec posolić.Zdjąć je z patelni i odłożyć na talerzyk. Dobrze rozgrzać tą samą patelnię i wlać 1 łyżkę oleju. Włożyć krewetki i smażyć z dwóch stron, przez około 3 - 4 minuty, w połowie smażenia dodać zgnieciony czosnek i całość zrumienić. Gdyby na początku smażenia na patelni pojawiła się woda z krewetek, odlać ją łyżką stołowa. Na patelnię wrzucic usmazone pieczarki,wlać wino i dodać natkę pietruszki.Całość wymieszać i podgrzać,az polowa wina odparuje. Odstawić z ognia, dodać śmietankę, wymieszać i doprawic sola oraz pieprzem. Gorący makaron wyłożyć do talerzy, polać sosem z krewetkami i pieczarkami, delikatnie wymieszać. Oczywiscie ilosc skladnikow mozna zmniejszyc lub zwiekszyc w zaleznosci od upodoban i smaku.