Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti z krewetkami w lekko pikantnym sosie pomidorowym.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12001
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16613
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12001
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16613
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut i odcedzamy. Musi być al dente.
Krewetki obieramy z pancerzyka, oczyszczamy i płuczemy. Smażymy na oliwie z oliwek, solimy i pieprzymy. Usmażone zdejmujemy z patelni.
Na patelni po krewetkach smażymy pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Jak cebula zacznie się rumienić dodajemy pomidory chwile smażąc. Następnie wlewamy wino, dodajemy przyprawy,pieprz i sól i całość gotujemy.
Jak już zredukuje się nam ilość płynu a sos się zagęści to dodajemy krewetki i posiekaną pietruszkę i jeszcze przez chwile smażymy.
Teraz dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy. Gotowe… Smacznego!!!