Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti z krewetkami w lekko pikantnym sosie pomidorowym.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 580
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 752
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 247
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 580
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 752
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 247
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut i odcedzamy. Musi być al dente.
Krewetki obieramy z pancerzyka, oczyszczamy i płuczemy. Smażymy na oliwie z oliwek, solimy i pieprzymy. Usmażone zdejmujemy z patelni.
Na patelni po krewetkach smażymy pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Jak cebula zacznie się rumienić dodajemy pomidory chwile smażąc. Następnie wlewamy wino, dodajemy przyprawy,pieprz i sól i całość gotujemy.
Jak już zredukuje się nam ilość płynu a sos się zagęści to dodajemy krewetki i posiekaną pietruszkę i jeszcze przez chwile smażymy.
Teraz dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy. Gotowe… Smacznego!!!