Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robie to danie na obiad gdy nie mam ochoty dlugo siedziec w kuchni,jest pyszne,a ze jestem smakoszem wiec nic dodac nic ujac,tylko sprobujcie polecam .Wymyslilam je podpatrujac grecka kuchnie i nie jest drogie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Składniki
pieczarki pokroic w grube plastry,cebule w kostke gruba,dusic na patelni na malym ogniu razem, pod przykryciem.Jak pieczarki "dojda",a cebulka bedzie miekka,dodac pokrojona papryke w kostke i kielbase tez w kostke , dodac sol pieprz i dusimy jeszcze 4 min mieszajac.Makaron gotujemy w osolone wodzie ,odcedzamy .Do zaroodpornego naczynia wkladamy makaron i z patelni wszystko-mieszamy razem posypujemy szczypiorkiem,pietruszka i zoltym serem,mieszamy,na koniec sos(moze byc bez sosu)-jak kto woli.Zapiekamy w goracym piekarniku(180 st) ok 10- 15 min.Smacznego.