Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron zapiekany z warzywami i serem"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 64
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 310
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1625
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 64
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 310
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1625
Składniki
Makaron wrzuć na wrzątek i gotuj przez chwilę. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Wrzuć starty czosnek oraz drobno pokrojone warzywa: paprykę, cukinię i bakłażana. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodaj masło i smaż warzywa przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając.
Wlej pomidory z puszki i dokładnie wymieszaj. Zagotuj. Warzywa połącz z makaronem, wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posyp tartym serem i wstaw do piekarnika na 25 minut. Posyp świeżym tymiankiem lub bazylią. Piecz w temp. 180°C.Źródło: Na żywo