Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Ziemniaki obieramy kroimy na mniejsze kawałki jeżeli mamy ziemniaki młode to tylko myjemy lub szorujemy pod bieżąca wodą i gotujemy czas jest bezpośrednio powiązany z wielkością ziemniaków ja zawsze dodaję ziemniaki do wrzątku następnie doprowadzam do ponownego zagotowania i zmniejszam płomień są bardziej jędrne i smaczniejsze oczywiście wodę dosalamy w/g własnego uznania.Marchewkę kroimy w kostkę wkładamy do garnka dodajemy łyżkę masła i niewielką ilość wody doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień dusimy do miękkości na koniec dodajemy odsączony groszek(zalewę pozostawiamy) w międzyczasie rozgrzewamy masło i dodajemy mąkę podsmażamy do zrumienienia dodajemy do marchewki i przez chwilę gotujemy doprawiamy solą jeżeli jest zbyt gęsta dodajemy zalewe z groszku. Cebulę kroimy w drobną kostkę i złocimy na maśle studzimy razem z jajkiem dodajemy do mięsa sól pieprz wg/uznania do smaku wszystko razem wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy formujemy okrągłe kotlety nie za grube około 1.5 do 2 centymetrów i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym po kilka minut z każdej strony aż kotlety będą rumiane podajemy z ziemniakami i marchewką posypane koperkiem smacznego!!!!