Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z ziemniakami i ogórkiem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Ziemniaki pokroić w łódeczki, podsmażyć na łyżce oleju. Cebule umyć, obrać, posiekać. Osobno podsmażyć na łyżce oleju, dodać mięso. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki.
Papryczki umyć, przeciąć wzdłuż, oczyścić z nasion i drobno posiekać, dodać do mięsa z cebulą, dołożyć oliwki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać z łódeczkami ziemniaczanymi.
Ogórek umyć i obieraczką do warzyw pociąć go w paski. Dodać do całości, posypać posiekaną natką.
Zamiast ogórka możesz dodać fantazyjnie pokrojoną cukinię lub marchewkę. Całość warto posypać tartym parmezanem.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium