Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne ciasto na sposób boloński"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 636
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 787
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 645
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 54
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 636
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 787
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 645
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 54
Składniki
Cebule obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotnym ręcznikiem papierowym. Chili rozetnij, oczyść z pesteczek i bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij połowę cebuli. Dodaj pieczarki. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Smaż ok. 5 min, przełóż na talerz. Na patelnię dolej 2 łyżki oleju. Zeszklij pozostałą cebulę. Włóż mięso i smaż, aż stanie się rumiane. Dołóż chili, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Mięso oprósz też suszonymi ziołami. Dodaj pomidory z puszki i keczup. Smaż 5 min. Masę odstaw, by nieco przestygła.
Ciasto rozwiń, wylep nim natłuszczoną tortownicę i ponakłuwaj widelcem. Tortownicę napełnij przestudzoną masą mięsną.
Na wierzchu rozłóż pieczarki oraz pokrojone na połówki pomidory koktajlowe. Wszystko posyp startą mozzarellą. Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz ok. 20 min. Podawaj np. z sosem jogurtowo-czosnkowym.Źródło: Tina