Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze na przyjęcie bądź zwykły rodzinny obiad
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 404
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 404
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Skrzydełka umyć, włożyć do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia, posypać solą i wstawić do rozgrzanego do 150'' piekarnika na 30 min. Sos: Obrać i rozgnieść 5-6 ząbków czosnku, wrzucić do miseczki, dodając kolejno miód, sok z cytryny, dokładnie wymieszać, na końcu wlać 3 łyżki oliwy. Po 30 min pałki wyjąć z piekarnika i każde skrzydełko zanużyć w sosie. Ponownie wsadzić do piekarnika, zalać resztą sosu i piec ok 20-30 min