Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze na przyjęcie bądź zwykły rodzinny obiad
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 94
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 94
Składniki
Skrzydełka umyć, włożyć do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia, posypać solą i wstawić do rozgrzanego do 150'' piekarnika na 30 min. Sos: Obrać i rozgnieść 5-6 ząbków czosnku, wrzucić do miseczki, dodając kolejno miód, sok z cytryny, dokładnie wymieszać, na końcu wlać 3 łyżki oliwy. Po 30 min pałki wyjąć z piekarnika i każde skrzydełko zanużyć w sosie. Ponownie wsadzić do piekarnika, zalać resztą sosu i piec ok 20-30 min