Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie sezonowe danie bogate w witaminki
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67869
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1934
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67869
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1934
Składniki
1) Boczek pokroic w kosteczke lub paseczki, cebulke w kosteczke drobna, zeszklic na patelni, zdjac z patelni, wlozyc pokrojony boczek , podsmazyc, wylozyc wraz z cebulka do garczka , (a tluszczyk ze stopionego boczku - pozostawiamy na patelni-posluzy nam do zrobienia zasmazki), podlac woda.
2) Kapuste skroic na 1-2 cm paseczki( grubiej poszatkowac), wlozyc rowniez do garka, dodac ziele, listek, sol, pieprz i zagotowac, nastepnie zmniejszyc gaz do minimum i niech kapustka zmiekknie, poznamy po wygotowanej wodzie i miekkiej kapustce.
3) Pod koniec gotowania dodajemy zasmazke zrobiona na patelni z tluszczyku i maki, wymieszac dobrze, raz jeszcze zagotowac. Na koniec dodac posiekany koperek, ewentualnie jeszcze doprawic do smaku. To wszystko, zycze smacznego.