Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paprykowe (jak sama nazwa wskazuje) i ostre :)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
w sporym garnku na oliwie podsmazamy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy pokryjoną kielbasę. w trakcie smażenia obieramy i kroimy cebule i je także dodajemy i chwilę podsmażamy.
z papryk pozbywamy się nasionek, kroimi je i dodajemy do kiełbasy, boczku i cebuli. następnie siekamy papryczki chilli i je także dodajemy do garnka (ja lubię kiedy leczo jest pikantne więc nie pozbywam się nasionek)
sparzamy pomidory, pozbywamy się szypułek i dodajemy je do garnka lekko je rozgniatając (w trakcie gotowania i tak sie rozpadną). dodajemy obie sproszkowane papryki, rozmaryn, tymianek, liście laurowe, ziela angielskie, pieprz i dosalamy. gotujemy ok 30 minut (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta podlewamy wodą).
dodajemy cały koncentrat pomidorowy, gotujemy ok 15 minut, po czym dodajemy śmietanę, zagotowujemy i gotowe :) podajemy z chlebem. smacznego :)