Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paprykowe (jak sama nazwa wskazuje) i ostre :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8117
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2764
Polecam.
Odsłon: 1342
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8117
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2764
Polecam.
Odsłon: 1342
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
w sporym garnku na oliwie podsmazamy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy pokryjoną kielbasę. w trakcie smażenia obieramy i kroimy cebule i je także dodajemy i chwilę podsmażamy.
z papryk pozbywamy się nasionek, kroimi je i dodajemy do kiełbasy, boczku i cebuli. następnie siekamy papryczki chilli i je także dodajemy do garnka (ja lubię kiedy leczo jest pikantne więc nie pozbywam się nasionek)
sparzamy pomidory, pozbywamy się szypułek i dodajemy je do garnka lekko je rozgniatając (w trakcie gotowania i tak sie rozpadną). dodajemy obie sproszkowane papryki, rozmaryn, tymianek, liście laurowe, ziela angielskie, pieprz i dosalamy. gotujemy ok 30 minut (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta podlewamy wodą).
dodajemy cały koncentrat pomidorowy, gotujemy ok 15 minut, po czym dodajemy śmietanę, zagotowujemy i gotowe :) podajemy z chlebem. smacznego :)