Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paprykowe (jak sama nazwa wskazuje) i ostre :)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
w sporym garnku na oliwie podsmazamy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy pokryjoną kielbasę. w trakcie smażenia obieramy i kroimy cebule i je także dodajemy i chwilę podsmażamy.
z papryk pozbywamy się nasionek, kroimi je i dodajemy do kiełbasy, boczku i cebuli. następnie siekamy papryczki chilli i je także dodajemy do garnka (ja lubię kiedy leczo jest pikantne więc nie pozbywam się nasionek)
sparzamy pomidory, pozbywamy się szypułek i dodajemy je do garnka lekko je rozgniatając (w trakcie gotowania i tak sie rozpadną). dodajemy obie sproszkowane papryki, rozmaryn, tymianek, liście laurowe, ziela angielskie, pieprz i dosalamy. gotujemy ok 30 minut (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta podlewamy wodą).
dodajemy cały koncentrat pomidorowy, gotujemy ok 15 minut, po czym dodajemy śmietanę, zagotowujemy i gotowe :) podajemy z chlebem. smacznego :)