Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zabiorę was do Meksyku, gdzie tamtejsza kuchnia jest wyjątkowo pyszna. Mole de guajolote to Indyk w sosie czekoladowym..
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3147
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3147
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Indyka wraz z włoszczyzną dokładnie myjemy, następnie wrzucamy do garna i na wolnym ogniu gotujemy do momentu aż nasz indyk będzie miękki. Gdy mięso mamy już ugotowane, odsączmy z wody i wrzucamy na rozgrzana oliwę i smażymy po obu stronach do momentu zarumienienia się mięsa.Wywar odstawiamy w bezpieczne miejsce gdyż będziemy go jeszcze używać. Migdały i sezam zrumieniamy na suchej patelni trwa dosłownie chwilkę trzeba pilnować aby sie nie spaliły. Pomidorki myjemy, gotujemy i obieramy ze skóry kroimy kosteczkę, czosnek siekamy, paprykę kroimy i oddzielamy nasiona. Pokroione pomidory, paprykę, czosnek, sezam i migdały blenderujemy i mieszamy z solą i pieprzem, kakaem i utartym masłem. Przyrządzoną pastę smażymy na oliwie. Mięso przekładamy do garnka zalewamy szklanką wywaru, dodajemy pastę i dusimy przez 30minut. W Meksyku tą wołowinke podaje sie zwykle z ryżem. Życzę smacznego....