Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zabiorę was do Meksyku, gdzie tamtejsza kuchnia jest wyjątkowo pyszna. Mole de guajolote to Indyk w sosie czekoladowym..
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22629
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14954
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44767
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 650
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 688
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22629
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14954
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44767
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 650
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 688
Składniki
Indyka wraz z włoszczyzną dokładnie myjemy, następnie wrzucamy do garna i na wolnym ogniu gotujemy do momentu aż nasz indyk będzie miękki. Gdy mięso mamy już ugotowane, odsączmy z wody i wrzucamy na rozgrzana oliwę i smażymy po obu stronach do momentu zarumienienia się mięsa.Wywar odstawiamy w bezpieczne miejsce gdyż będziemy go jeszcze używać. Migdały i sezam zrumieniamy na suchej patelni trwa dosłownie chwilkę trzeba pilnować aby sie nie spaliły. Pomidorki myjemy, gotujemy i obieramy ze skóry kroimy kosteczkę, czosnek siekamy, paprykę kroimy i oddzielamy nasiona. Pokroione pomidory, paprykę, czosnek, sezam i migdały blenderujemy i mieszamy z solą i pieprzem, kakaem i utartym masłem. Przyrządzoną pastę smażymy na oliwie. Mięso przekładamy do garnka zalewamy szklanką wywaru, dodajemy pastę i dusimy przez 30minut. W Meksyku tą wołowinke podaje sie zwykle z ryżem. Życzę smacznego....