Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniczki z ostrą salsą"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 158
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 650
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 158
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 650
Składniki
Wodę, mleko, białko i łyżkę oleju zmieszaj w wysokim naczyniu. Wsyp mąkę z przyprawami, zmiksuj. Ciasto ma mieć konsystencję śmietany. Na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem usmaż 8-10 naleśników. Trzymaj je w ciepłym piekarniku.
Marchewkę, cebulę i czosnek obierz i zetrzyj na tarce. Mięso podsmaż chwilę na oleju, dodaj warzywa, podlej wodą, dopraw i duś 15 minut.
Podgrzej sok z octem. Pokrój seler, pomidor, paprykę i papryczkę. Dodaj do soku. Wymieszaj. W naleśniki zawiń mięso. Polej sosem i podawajŹródło: Naj