Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne, lekkie danie.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
Składniki
Pokrojoną na drobne kawałki pierś podsmażamy na niewielkiej ilości oleju (ok. 15-20 minut). Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy.
Sos czosnkowy: Drobno pokrojone lub przeciśnięte ząbki czosnku mieszamy z majonezem, jogurtem, ketchupem. Można dodać trochę soli i pieprzu do smaku.
Na każdym naleśniku kładziemy: liść sałaty, kilka kawałków piersi, 2-3 cząstki pomidora, posypujemy prażoną cebulką i polewamy sosem czosnkowym. Zawijamy. Smacznego!!!