Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki pod gorgonzolą"
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1213
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1213
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 149
Składniki
Mleko, wodę, jajko, mąkę, szczyptę soli i 1 łyżkę oliwy zmiksować. Usmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z roztartym czosnkiem, dodać pomidory, koncentrat, odparować, wymieszać z ziołami, doprawić, zmiksować. Pieczarki umyć, pokroić, podsmażyć na oliwie na złoto.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać mleko, rozdrobniony ser, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Naleśniki posmarować pastą, obsypać pieczarkami, zwinąć, ułożyć w naczyniu, polać sosem, zapiekać 15 min w temp. 200oC.
Przed podaniem posyp naleśniki świeżymi ziołami. Najlepiej pasują bazylia i oregano, ale sprawdzi się też posiekana natka pietruszki.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium