Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pieczarkami w śmietanie"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 749
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 749
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Pieczarki oczyść, większe sztuki pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć grzyby. Smaż je 5 minut, ciągle mieszając. Potem podlej bulionem i śmietaną. Dosyp sos pieczeniowy. Gotuj dalej 2 minuty.
Pod koniec przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Natkę opłucz, osusz, posiekaj.
Dużą patelnię mocno rozgrzej. Cienko smaruj ją pozostałym olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki. Każdy placek posmaruj sosem śmietanowym z pieczarkami. Złóż, formując rożki. Przed podaniem posyp słodką papryką i posiekaną natką.
ok. 25 min, 1 porcja zawiera ok. 330 kcal, ok. 2,10 zł za porcjęŹródło: Tina