Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe roladki"
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2165
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38645
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2165
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38645
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia. Dolej mleko i wsyp mąkę. zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem na ok. 20 minut, by mąka spęczniała. W tym czasie przebierz szpinak, listki umyj, dobrze osusz, porwij na drobne kawałeczki. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć szpinak, smaż go ok. 3 minut.
Pod koniec smażenia dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Szpinak przestudź, wymieszaj z ciastem naleśnikowym. Małą patelnię smaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta i smaż 16 małych naleśników (w sumie zajmie to ok. 15 minut).
Zwiń je w rulony. Każdy owiń plasterkiem boczku. Jeśli lubisz, naleśniki możesz posmarować farszem z fety utartej z czosnkiem i jogurtem.Źródło: Naj