Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe roladki"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1214
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4316
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1214
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4316
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia. Dolej mleko i wsyp mąkę. zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem na ok. 20 minut, by mąka spęczniała. W tym czasie przebierz szpinak, listki umyj, dobrze osusz, porwij na drobne kawałeczki. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć szpinak, smaż go ok. 3 minut.
Pod koniec smażenia dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Szpinak przestudź, wymieszaj z ciastem naleśnikowym. Małą patelnię smaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta i smaż 16 małych naleśników (w sumie zajmie to ok. 15 minut).
Zwiń je w rulony. Każdy owiń plasterkiem boczku. Jeśli lubisz, naleśniki możesz posmarować farszem z fety utartej z czosnkiem i jogurtem.Źródło: Naj