Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tańsza wersja hiszpańskiego omletaz pikantną kiełbasą chorizo
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwe dodać masło wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki,zrumienić -przełożyć do naczynia żaroodpornego.Jajka rozmącić z solą,pieprzem i przyprawami(można dodać kumin,kminek).Wędline (salami,szynkę)pokroić w paski,rozłożyć je na ziemniakach,zalać masą jajeczną.Postawić na małym ogniu aż jajka zetną się od spodu.Rozgrzać piekarnik do 150stC-zapiekankę posypać żółtym serem-wstawić do piekarnika na 15 minut.
Można oddzielić jajka i do rozmąconych żółtek dodać ubite na sztywno białka,wtedy masa urośnie jak w "grzybku",można też dodać smietany (30%) to jajka będą bardziej kremowe.
Na ziemniaki można też ułożyć podduszoną cebulę.