Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 637
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 5684
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 637
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 5684
Składniki
Ziemniaka kroimy w plastry, sparzonego pomidora obieramy i kroimy z ogórkiem w kostkę, wędzonkę w paseczki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, jaja roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ziemniaka, pomidora, ogórka, cebulę oraz wędzonkę. Rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy masę jajeczną na patelnię. Smażymy tak, żeby spód się zarumienił. Podnosimy brzegi, żeby płynna masa spływała pod spód. Czekamy, aż wierzch się trochę zetnie. Składamy na pół. Podajemy posypując omlet posiekaną zieleniną Smacznego!