Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z fasolką szparagową"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19843
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242846
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19843
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242846
Składniki
Fasolkę oczyszczam, płuczę, kroję na mniejsze kawałeczki i gotuję do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedzam, przelewam bardzo zimną wodą, a następnie osączam na durszlaku. Paprykę myję, oczyszczam z nasion i kroję w paski.
Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy, szklę obrany, posiekany czosnek, dodaję paprykę. Smażę do miękkości, zdejmuję z patelni.
Boczek kroję, smażę na łyżeczce oliwy z dodatkiem wędzonej papryki czerwonej. Ser trę drobno na tarce. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam rozmącone jajka. Smażę na wolnym ogniu 3 min. Układam fasolkę, paprykę, boczek, ser, pokrojone pomidorki. Przyprawiam, posypuję pokrojonymi dymkami. Przykrywam i smażę, aż masa się zetnie. Omlet przekładam na talerz, składając go delikatnie na pół.
ok. 40 min
Porcja zawiera ok. 450 kcal
<strong>Agnieszka Huber z Wrocławia</strong>Źródło: Tina