Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z fasolką szparagową"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 45
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 712
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 45
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 712
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Fasolkę oczyszczam, płuczę, kroję na mniejsze kawałeczki i gotuję do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedzam, przelewam bardzo zimną wodą, a następnie osączam na durszlaku. Paprykę myję, oczyszczam z nasion i kroję w paski.
Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy, szklę obrany, posiekany czosnek, dodaję paprykę. Smażę do miękkości, zdejmuję z patelni.
Boczek kroję, smażę na łyżeczce oliwy z dodatkiem wędzonej papryki czerwonej. Ser trę drobno na tarce. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam rozmącone jajka. Smażę na wolnym ogniu 3 min. Układam fasolkę, paprykę, boczek, ser, pokrojone pomidorki. Przyprawiam, posypuję pokrojonymi dymkami. Przykrywam i smażę, aż masa się zetnie. Omlet przekładam na talerz, składając go delikatnie na pół.
ok. 40 min
Porcja zawiera ok. 450 kcal
<strong>Agnieszka Huber z Wrocławia</strong>Źródło: Tina