Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z fasolką szparagową"
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 158
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 296
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 161
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 459
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 63
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 158
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 296
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 161
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 459
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 63
Składniki
Fasolkę oczyszczam, płuczę, kroję na mniejsze kawałeczki i gotuję do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedzam, przelewam bardzo zimną wodą, a następnie osączam na durszlaku. Paprykę myję, oczyszczam z nasion i kroję w paski.
Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy, szklę obrany, posiekany czosnek, dodaję paprykę. Smażę do miękkości, zdejmuję z patelni.
Boczek kroję, smażę na łyżeczce oliwy z dodatkiem wędzonej papryki czerwonej. Ser trę drobno na tarce. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam rozmącone jajka. Smażę na wolnym ogniu 3 min. Układam fasolkę, paprykę, boczek, ser, pokrojone pomidorki. Przyprawiam, posypuję pokrojonymi dymkami. Przykrywam i smażę, aż masa się zetnie. Omlet przekładam na talerz, składając go delikatnie na pół.
ok. 40 min
Porcja zawiera ok. 450 kcal
<strong>Agnieszka Huber z Wrocławia</strong>Źródło: Tina