Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 798
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22842
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 798
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22842
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Zrób rozczyn: pokruszone drożdże wymieszaj z cukrem, łyżeczką mąki pszennej i 3 łyżkami ciepłego mleka. Odstaw na 15 minut. Wymieszaj i znów odstaw na 20 minut, by zaczyn urósł.
Oba rodzaje mąki przesiej, zmieszaj z solą, pieprzem, mlekiem i jajkami. Dodaj podrośnięte drożdże. Wymieszaj na jednolitą masę, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką do zupy nakładaj porcje ciasta. Zostaw między nimi odstępy! Smaż z obu stron, aż w placuszkach pojawią się dziurki. Bliny mają być rumiane.
Trzymaj je w nagrzanym piekarniku. Zrób pastę: jajka drobno posiekaj i wymieszaj z resztą składników. Bliny podawaj z porcjami pasty, ozdobione krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Naj