Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orientalny kurczak z ananasem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4450
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34299
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113703
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4450
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34299
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113703
Składniki
Sos sojowy, cukier, ocet winny wymieszać, dodać posiekane chili, miętę, bazylię, i mąkę kukurydzianą.
Mięso pokroić w paski. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w półplastry. Usmażyć cebulę, czosnek i mięso na oleju. Dodać mieszaninę przypraw, a po kilku minutach pokrojonego w kostkę ananasa. Dusić wszystko, aż zgęstnieje. Podawać z ryżem.
Warto zostawić kilka najładniejszych listków bazylii i mięty, a potem efektownie przybrać nimi gotowe danie.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium