Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2056
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 130
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2056
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 130
Składniki
Kapustę zszatkować jak na bigos bardzo cienko lub przepuścić przez maszynkę.Wsypać dwie duże łyżki soli i wymieszać.Po okol godz ja kapusta zmniejszy objętość dodać mięso.Wszystko razem wymieszać,dodać pieprz,paprykę ostra w proszku.Formować zgrabne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Do średniego garnka wlać sześć szklanek wody ,dodać kostkę rosołową i przecier pomidorowy,Kotlety przełożyć do garnka zalać sosem i zagotować.Smacznego)