Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 318
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 318
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Kapustę zszatkować jak na bigos bardzo cienko lub przepuścić przez maszynkę.Wsypać dwie duże łyżki soli i wymieszać.Po okol godz ja kapusta zmniejszy objętość dodać mięso.Wszystko razem wymieszać,dodać pieprz,paprykę ostra w proszku.Formować zgrabne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Do średniego garnka wlać sześć szklanek wody ,dodać kostkę rosołową i przecier pomidorowy,Kotlety przełożyć do garnka zalać sosem i zagotować.Smacznego)