Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana łososiem z sosem sardelowym"
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 661
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 661
Składniki
Czosnek obrać, kapary osączyć, natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek. Przygotowane przełożyć do wysokiego kubka. Dodać sardele oraz 7-8 łyżek oliwy, zmiksować na gładko. Sos sardelowy przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem winnym.
Papryki rozciąć wzdłuż, oczyścić z pestek. Cytryny umyć, z jednej zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dolać pozostałą oliwę i ubić na sos winegret. Tymianek opłukać, osuszyć.
Pozostałą cytrynę pokroić na cząstki. Filet z łososia opłukać, pokroić na 8 kawałów. Do każdej z rozciętych papryk włożyć 2 gałązki tymianku, 2 kawałki ryby oraz cząstkę cytryny. Skropić cytrynowym winegretem. Posypać startą skórką z cytryny.
Papryki ułożyć na rozgrzanym grillu lub w piekarniku z funkcją grillowanie. Piec 12-15 minut. Serwować z sosem sardelowym.Źródło: Życie na gorąco