Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Parmezanowe ptysie"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temp. 175 st. Masło rozpuść w małym rondelku, przestudź. W misce wymieszaj mąkę, 1,5 łyżeczki soli oraz starty parmezan. Wymieszaj suche .
Pośrodku mieszanki zrób wgłębienie. Wlej mleko, rozpuszczone masło oraz pół szklanki zimnej wody. Starannie wymieszaj, zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek o grubości około 2 cm.
Szklaneczką lub foremką do ciastek wytnij 12 krążków. Rozłóż je na pokrytej pergaminem blasze, oprósz pieprzem. Piecz 12-15 minut. Przestudź, a potem rozkrój.
Całkowicie wystudzone połówki ptysiów napełnij serkiem (możesz nakładać go łyżeczką lub przełożyć do szprycy cukierniczej i wycisnąć).
Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Umyj i osusz starannie liście bazylii. Połówki pomidorków umieść na serku. Złóż połówki serowych ptysiów. Umieść przekąski na półmisku. Dekoruj listkami bazylii.
Czas ok. 40 min; porcja – 130 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety