Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416396
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416396
Składniki
Udka, margarynę, pokrojone pieczarki, wegetę, pieprz i paprykę włożyć do garnka. Dusić pod przykryciem około 1 godz. Udka wyjąć a do pozostałego sosu włożyć rozdrobnioną wekę. Mięso z udek obrać i przepuścić przez maszynkę a następnie pozostałe składniki z garnka. Do powstałej masy wbić jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wyrobić na jednolitą masę. Wąską blaszkę (może być taka jak na babkę piaskową) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć wyrobioną masę i piec w piekarniku około 1/2 godz.