Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4669
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4669
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1878
Składniki
Udka, margarynę, pokrojone pieczarki, wegetę, pieprz i paprykę włożyć do garnka. Dusić pod przykryciem około 1 godz. Udka wyjąć a do pozostałego sosu włożyć rozdrobnioną wekę. Mięso z udek obrać i przepuścić przez maszynkę a następnie pozostałe składniki z garnka. Do powstałej masy wbić jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wyrobić na jednolitą masę. Wąską blaszkę (może być taka jak na babkę piaskową) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć wyrobioną masę i piec w piekarniku około 1/2 godz.