Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pęczotto z pieczarkami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22483
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9565
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2099
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4101
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 737
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 374
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22483
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9565
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2099
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4101
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 737
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 374
Składniki
Bulion mocno podgrzej. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Obrane marchewki pokrój w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim warzywa. Wsyp kaszę i mieszając, smaż 5 min. Wlej 2 łyżki gorącego bulionu, zamieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Wtedy wlej kolejną porcję bulionu, znów zamieszaj i podgrzewaj. Gotuj w ten sposób kaszę ok. 30 min, aż wykorzystasz cały bulion i ziarenka zrobią się miękkie.
Pieczarki obierz, pokrój je na ćwiartki. Por oczyść, opłucz, potnij w grubsze talarki. Na drugiej patelni rozgrzej olej. Smaż pieczarki, aż odparuje płyn i grzyby staną się miękkie. Dodaj szynkę, por oraz koncentrat pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż ok. 5 min.
Pieczarki z szynką i porem dodaj do ugotowanej kaszy. Wsyp starty ser, wszystko dokładnie wymieszaj i ew. ponownie przypraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż na talerze, posyp wiórkami sera.Źródło: Tina