Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Penne /lub świderki/ z suszonymi pomidorami
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326503
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16906
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326503
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16906
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Składniki
Makaron ugotować
Suszone pomidory pokroić. Czosnek obrać i posiekać Bazylię (lub piertruszkę) opłukąć, posiekać.
Na patelni podgrzać oliwę, dodać suszone pomidory + czosnek, przyprawić pieprzem i solą. Dusić pod przykryciem 5-7 min Na koniec dodać śmietanę i smażyć jeszcze 2 min.
Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać z zawartością patelni. Wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na talerz, posypać bazylią (pietruszką) i tartym parmezanem.