Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki z pesto w cieście"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Składniki
Rozmroź ciasto francuskie (najlepiej wyjmij z zamrażarki i pozostaw na noc w lodówce. Będzie miało wtedy odpowiednią konsystencję). Pokrój je na 15 kwadratów. Na każdym połóż łyżeczkę zielonego pesto. Na nim ułóż oczyszczoną pieczarkę oraz plasterek mozzarelli. Zlep rogi ciasta.
Wierzchy kopert posmaruj roztrzepanym białkiem. Posyp makiem lub innym ziarnem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Podaj na gorąco lub na zimno jako samodzielną przystawkę. Paszteciki smaczne są z filiżanką bulionu czy zupy-kremu z porów.
Zamiast pieczarek możesz użyć do pasztecików trochę pokrojonego drobno pieczonego mięsa lub wędliny.Źródło: Bella Relaks