Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki z pesto w cieście

Pieczarki z pesto w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Pieczarki z pesto w cieście"

Składniki

  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 15 małych pieczarek
  • zielone pesto
  • np. z rzeżuchy
  • bazylii
  • kulka sera mozzarella
  • białko do smarowania kopert
  • suchy mak do posypania albo sezam
  • czarnuszka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczarki z pesto w cieście

Przygotowanie

  1. Rozmroź ciasto francuskie (najlepiej wyjmij z zamrażarki i pozostaw na noc w lodówce. Będzie miało wtedy odpowiednią konsystencję). Pokrój je na 15 kwadratów. Na każdym połóż łyżeczkę zielonego pesto. Na nim ułóż oczyszczoną pieczarkę oraz plasterek mozzarelli. Zlep rogi ciasta.

  2. Wierzchy kopert posmaruj roztrzepanym białkiem. Posyp makiem lub innym ziarnem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Podaj na gorąco lub na zimno jako samodzielną przystawkę. Paszteciki smaczne są z filiżanką bulionu czy zupy-kremu z porów.

  3. Zamiast pieczarek możesz użyć do pasztecików trochę pokrojonego drobno pieczonego mięsa lub wędliny.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń