Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 13

Wypróbowany przepis na "Pieczeń rzymska"

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • 1/2 szklanki wody
  • łyżka oleju
  • 2 jajka
  • majeranek
  • 4 jajka na twardo
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń rzymska

Przygotowanie

  1. Kajzerkę namocz w ciepłej wodzie i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso mielone włóż do miski. Wbij dwa jajka. Dodaj rozmoczoną kajzerkę, cebulę, majeranek, sól i pieprz. Wymieszaj.

  2. Formę keksówkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. 1/2 masy mięsnej wyłóż do formy. Obrane i wystudzone jajka ułóż na mięsie jedno za drugim. Przykryj je drugą częścią mięsa. Zwilż łyżkę w wodzie i wyrównaj wierzch. Połóż na nim dwie łyżki masła. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń