Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń rzymska"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 933
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 933
Składniki
Kajzerkę namocz w ciepłej wodzie i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso mielone włóż do miski. Wbij dwa jajka. Dodaj rozmoczoną kajzerkę, cebulę, majeranek, sól i pieprz. Wymieszaj.
Formę keksówkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. 1/2 masy mięsnej wyłóż do formy. Obrane i wystudzone jajka ułóż na mięsie jedno za drugim. Przykryj je drugą częścią mięsa. Zwilż łyżkę w wodzie i wyrównaj wierzch. Połóż na nim dwie łyżki masła. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie