Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń rzymska"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Składniki
Kajzerkę namocz w ciepłej wodzie i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso mielone włóż do miski. Wbij dwa jajka. Dodaj rozmoczoną kajzerkę, cebulę, majeranek, sól i pieprz. Wymieszaj.
Formę keksówkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. 1/2 masy mięsnej wyłóż do formy. Obrane i wystudzone jajka ułóż na mięsie jedno za drugim. Przykryj je drugą częścią mięsa. Zwilż łyżkę w wodzie i wyrównaj wierzch. Połóż na nim dwie łyżki masła. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie