Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń rzymska"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 30
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 30
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Kajzerkę namocz w ciepłej wodzie i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso mielone włóż do miski. Wbij dwa jajka. Dodaj rozmoczoną kajzerkę, cebulę, majeranek, sól i pieprz. Wymieszaj.
Formę keksówkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. 1/2 masy mięsnej wyłóż do formy. Obrane i wystudzone jajka ułóż na mięsie jedno za drugim. Przykryj je drugą częścią mięsa. Zwilż łyżkę w wodzie i wyrównaj wierzch. Połóż na nim dwie łyżki masła. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie