Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 27

Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń rzymska

Przygotowanie

  1. Do mięsa włóż namoczone bułki, posiekaną cebulę, starty na tarce surowy ziemniak, jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

  2. Wysoką brytfannę posmaruj oliwą, wyłóż pergaminem. Papier posmaruj oliwą i posyp bułką tartą. Przełóż mięso, a do środka włóż ugotowane jajka. Całość dokładnie zlep.

  3. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez godzinę.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń