Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z musem jabłkowym"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Przygotuj mus: jabłka obierz i wydrąż środki, pokrój na równe części i usmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zbrązowieją, przykryj je folią do wystygnięcia i zmiksuj.
Mięso umyj i natnij w 1-centymetrowych odstępach. W nacięcia włóż plasterki czosnku. Obsyp mięso kminkiem, solą i pieprzem. Odłóż na godzinę do lodówki. Na patelni podgrzej olej i obsmaż mięso.
Następnie wstaw do brytfanki, podlej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i duś przez 45 min w piekarniku w temperaturze 180° C. Na koniec przypraw do smaku. Sos zagęść musem jabłkowym.Źródło: Na żywo