Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z musem jabłkowym"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Przygotuj mus: jabłka obierz i wydrąż środki, pokrój na równe części i usmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zbrązowieją, przykryj je folią do wystygnięcia i zmiksuj.
Mięso umyj i natnij w 1-centymetrowych odstępach. W nacięcia włóż plasterki czosnku. Obsyp mięso kminkiem, solą i pieprzem. Odłóż na godzinę do lodówki. Na patelni podgrzej olej i obsmaż mięso.
Następnie wstaw do brytfanki, podlej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i duś przez 45 min w piekarniku w temperaturze 180° C. Na koniec przypraw do smaku. Sos zagęść musem jabłkowym.Źródło: Na żywo