Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z musem jabłkowym"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416044
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416044
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Składniki
Przygotuj mus: jabłka obierz i wydrąż środki, pokrój na równe części i usmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zbrązowieją, przykryj je folią do wystygnięcia i zmiksuj.
Mięso umyj i natnij w 1-centymetrowych odstępach. W nacięcia włóż plasterki czosnku. Obsyp mięso kminkiem, solą i pieprzem. Odłóż na godzinę do lodówki. Na patelni podgrzej olej i obsmaż mięso.
Następnie wstaw do brytfanki, podlej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i duś przez 45 min w piekarniku w temperaturze 180° C. Na koniec przypraw do smaku. Sos zagęść musem jabłkowym.Źródło: Na żywo