Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z owocami"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Składniki
Przyprawy rozetrzyj w moździerzu. Natrzyj nimi i solą karkówkę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej koniakiem i odstaw na 3 godziny.
Zrumień mięso na maśle. Przełóż karkówkę do naczynia, patelnię zalej kilkoma łyżkami wody i podlej tym mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około godziny pod przykryciem.
Rozgrzej resztę masła na patelni, dodaj pokrojone jabłka, gruszki i wiśnie bez pestek. Posyp cukrem, solą, pieprzem i cynamonem. Smaż aż się zarumienią, dodaj do mięsa i piecz jeszcze około 30 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień