Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z owocami"
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2276
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 626
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6350
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2276
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 626
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6350
Składniki
Przyprawy rozetrzyj w moździerzu. Natrzyj nimi i solą karkówkę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej koniakiem i odstaw na 3 godziny.
Zrumień mięso na maśle. Przełóż karkówkę do naczynia, patelnię zalej kilkoma łyżkami wody i podlej tym mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około godziny pod przykryciem.
Rozgrzej resztę masła na patelni, dodaj pokrojone jabłka, gruszki i wiśnie bez pestek. Posyp cukrem, solą, pieprzem i cynamonem. Smaż aż się zarumienią, dodaj do mięsa i piecz jeszcze około 30 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron penne z brokułami
Dania główne
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Dania główne
Gulasz wieprzowy
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Makaron penne z brokułami
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 112
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 81