Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z owocami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Przyprawy rozetrzyj w moździerzu. Natrzyj nimi i solą karkówkę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej koniakiem i odstaw na 3 godziny.
Zrumień mięso na maśle. Przełóż karkówkę do naczynia, patelnię zalej kilkoma łyżkami wody i podlej tym mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około godziny pod przykryciem.
Rozgrzej resztę masła na patelni, dodaj pokrojone jabłka, gruszki i wiśnie bez pestek. Posyp cukrem, solą, pieprzem i cynamonem. Smaż aż się zarumienią, dodaj do mięsa i piecz jeszcze około 30 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień