Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z owocami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Przyprawy rozetrzyj w moździerzu. Natrzyj nimi i solą karkówkę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej koniakiem i odstaw na 3 godziny.
Zrumień mięso na maśle. Przełóż karkówkę do naczynia, patelnię zalej kilkoma łyżkami wody i podlej tym mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około godziny pod przykryciem.
Rozgrzej resztę masła na patelni, dodaj pokrojone jabłka, gruszki i wiśnie bez pestek. Posyp cukrem, solą, pieprzem i cynamonem. Smaż aż się zarumienią, dodaj do mięsa i piecz jeszcze około 30 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień